Quantcast
< sekcia Bratislava

Na Železnej studničke pribudli pri jednom z rybníkov pobytové schody

Na archívnej snímke deti v lesoparku na Železnej studničke v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Aj takýto prvok drobnej architektúry môže prispieť k objavovaniu a novým zážitkom, povedal primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Bratislava 13. mája (TASR) - Na bratislavskej Železnej studničke, na brehu štvrtého rybníka, pribudli pobytové schody. Vznikla tam tak ďalšia oddychová zóna. Návštevníkom bude sprístupnená celoročne. TASR o tom informovala Marcela Glevická z mestského Metropolitného inštitútu Bratislavy (MIB).

Drevené schody zabezpečia ľuďom priamy kontakt s vodou. Svojím prírodným dizajnom nenarúšajú život živočíchov, ktoré žijú na brehu alebo pod hladinou rybníka. Z tohto miesta môžu ľudia pozorovať ryby, sladkovodné korytnačky, užovky, vážky či žaby, ktoré majú vytvorený koridor na migrovanie. Objekt dostal povolenie aj od ochranárov.

"Cieľom projektu bolo poskytnúť návštevníkom nový priestor na posedenie v priamom kontakte s vodnou plochou. Aj takýto prvok drobnej architektúry môže prispieť k objavovaniu a novým zážitkom," povedal primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Okrem pobytových schodov sa aktuálne rekonštruuje aj bufet na Partizánskej lúke. "V pláne je tiež nová bezbariérová lávka smerujúca na Partizánsku lúku," priblížil riaditeľ sekcie tvorby mestských priestorov v MIB Marcel Dzurilla.

Dodal, že sa pracuje aj na vstupe do bratislavských mestských lesov z Peknej cesty a zároveň na obnove bývalej horárne v areáli bývalých muničných skladov. Medzi nedávno dokončené projekty patrí pozorovateľňa zvierat Vydrica či obnova areálu Malý Slavín.