Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Na ZŠ na Jelenej ulici v Bratislave sa školnícky byt zmenil na jedáleň

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Vytvorenie novej školskej jedálne zo školníckeho bytu na tejto škole je jednou z rekonštrukcií, ktoré má mestská časť na tento rok naplánované.

Bratislava 22. apríla (TASR) – Bratislavské Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich škôl, najnovšie sa na Základnej škole (ZŠ) Dr. Ivana Dérera na Jelenej ulici zmenil niekdajší školnícky byt na novú jedáleň. Priestory čakali podľa mestskej časti na obnovu desiatky rokov. TASR o tom informoval hovorca Starého Mesta Matej Števove.

"Základná škola na Jelenej nepotrebovala byt pre školníka, čo jej však akútne chýbalo, bola zodpovedajúca jedáleň. Rozhodli sme sa preto využiť tieto priestory práve na tento účel," vysvetlila starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Vzhľadom na "vybývanosť" bytu išlo o rozsiahlu rekonštrukciu. Linoleum nahradila gresová dlažba, výmenou prešli zničené okná, nevyhovujúce elektrické rozvody, kúrenie, kanalizácia. Celkový priestor zväčšilo odstránenie priečok, bezpečnosť zvýšili protipožiarne dvere a núdzové svetlá.

Vytvorenie novej školskej jedálne zo školníckeho bytu na tejto škole je jednou z rekonštrukcií, ktoré má mestská časť na tento rok naplánované. Na rekonštrukcie škôl a škôlok vyčlenila vyše 625.000 eur.

Staré Mesto je zriaďovateľom siedmich základných a 19 materských škôl. Školstvo je jednou z priorít Staromestského programu 2019 – 2022.