Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Nákladný prístav v Bratislave otvorí svoje brány pre širokú verejnosť

Nákladný prístav v Bratislave, archívne foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Počas celého dňa, ktorý bude venovaný vode a všetkému, čo je s ňou spojené, budú prebiehať názorné ukážky zásahov na Dunaji, pripravené sú výletné plavby a bohatý sprievodný program pre deti.

Bratislava 6. júna (TASR) - Nákladný prístav v Bratislave dnes v rámci podujatia Deň prístavov 2015 otvorí svoje brány pre širokú verejnosť. Návštevníci sa vďaka jazde vláčikom po prístave dozvedia viac o histórii lodnej dopravy na Dunaji a spolu s kapitánom sa dostanú do remorkéra.

Počas celého dňa, ktorý bude venovaný vode a všetkému, čo je s ňou spojené, budú prebiehať názorné ukážky zásahov na Dunaji, pripravené sú výletné plavby a bohatý sprievodný program pre deti. Na záver celého dňa je pripravené vystúpenie populárneho slovenského speváka Petra Cmoríka, ktoré sa uskutoční o 18. hodine na námestí Eurovea.

Deň prístavov 2015 organizuje spoločnosť Verejné prístavy, a.s., po úspešnom minuloročnom nultom ročníku. Záštitu nad podujatím prevzalo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a Hlavné mesto SR Bratislava.

TASR informovala asistentka predstavenstva a generálneho riaditeľa Verejných prístavov, a.s., Tünde Motajčíková.