Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

VIDEO: NESROVNAL: Starý most je dokončený včas a v zazmluvnenej cene

Na snímke práce na novej konštrukcii Starého mosta v Bratislave, 15. decembra 2015. Foto: TASR - Michal Svítok

Podľa primátora Bratislavy je táto stavba jeden z najväčších dopravných projektov v hlavnom meste v ostatných rokoch.

Bratislava 15. decembra (TASR) – Prestavba Starého mosta v Bratislave je po dvoch rokoch náročných a komplikovaných prác ukončená.



"Som veľmi rád, že môžem Bratislavčanom oznámiť splnenie sľubu. Most je dokončený poriadne, včas a v cene, ktorá bola zazmluvnená. V to málokto veril. Keď som pred rokom nastúpil do funkcie, most som prebral s trojmesačným sklzom a mestu hrozil finančný kolaps. Nastúpili sme ostrý kurz dokončenia s trojzmennou prevádzkou, neustálou kontrolou, novým harmonogramom a dennou spoluprácou so zhotoviteľom. Výsledkom je nový Starý most a po 54 rokoch sa vráti električka do Petržalky," konštatoval na dnešnom brífingu bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.



Podľa neho je táto stavba jeden z najväčších dopravných projektov v hlavnom meste v ostatných rokoch. Na jeho úspešnom dokončení sa okrem zmluvných partnerov podieľalo aj mnoho pracovníkov magistrátu Bratislavy. Teraz bude nasledovať náročná kolaudácia jednotlivých objektov, na ktorých sa bude podieľať päť subjektov. Okrem dokončenia drobných prác, likvidácie staveniska sa ešte budú odstraňovať chyby, ktoré však nemajú vplyv na financovanie zo strany mesta. Pre TASR primátor uviedol, že mesto má záujem najskôr skolaudovať mostovú časť pre peších.



"Realizovali sme mimoriadne náročný projekt, riešili množstvo problémov a dnes sme úspešne v cieli. Ešte do polnoci dokončíme osádzanie koľají, zvodidiel a zábradlia, zapojíme osvetlenie, na Šafárikovom námestí osadíme automaty na lístky, dokončíme nájazd na most a urobíme drobné kozmetické úpravy. Ten finiš je enormný a nevídaný, aby sme splnili zmluvné záväzky a mesto malo projekt preplatený z eurofondov," zdôvodnil riaditeľ stavby Róbert Šinály z Eurovia SK.