Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Nie základniam NATO, skandovali ľudia pred americkou ambasádou

Nechceme NATO, chceme mier, či nie vojenským základniam kričalo dnes približne 400 nespokojných ľudí pred americkou ambasádou v Bratislave. Foto: Barbora Belovická

Nechceme NATO, chceme mier, či nie vojenským základniam kričalo dnes približne 400 nespokojných ľudí pred americkou ambasádou v Bratislave.

Bratislava 12. marca (TASR) - Nechceme NATO, chceme mier, či nie vojenským základniam kričalo dnes približne 400 nespokojných ľudí pred americkou ambasádou v Bratislave. Na Hviezdoslavovo námestie prišli dať o 17.00 h najavo svoj nesúhlas s umiestnením základne NATO na našom území či jednostranným informovaním o situácii na Ukrajine.

Protestujúcich prišiel na námestie podporiť napríklad Ján Čarnogurský. "Keby nebolo rozširovania NATO na východ, nebolo by žiadnej ukrajinskej krízy," uviedol v príhovore pred davom. Naša krajiny by sa podľa jeho slov nemalo nechať vťahovať do konfliktu, ktorý nie je konfliktom Slovenska. So svojimi príhovormi vystúpili napríklad aj Eduard Chmelár či vysokoškolský profesor František Škvrnda.

Na snímke protest na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave 12. marca 2015.
Foto: TASR/Jakub Kotian

Niektorí ľudia počas približne hodinového protestu držali v rukách slovenské zástavy. Na transparentoch mali napísané napríklad NATO rozdeľuje Slovanov.

Organizátori už avizovali, že v protestoch budú pokračovať. Ďalší zvolávajú na 26. 3. opäť pred americkú ambasádu.