Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Niektorí ľudia aj napriek svojmu hendikepu išli voliť

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Doterajší priebeh komunálnych volieb je v Podunajských Biskupiciach podľa zapisovateľky miestnej volebnej komisie Ivety Parackovej bezproblémový.

Bratislava 15. novembra (TASR) – Voľby v Základnej škole na Biskupickej ulici v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice prebiehajú pokojne. Aj keď je tu volebná miestnosť na poschodí a prístup pre hendikepovaných nie je najjednoduchší, voliť aj tak prišli.

Dôchodkyňa Jana vošla do vestibulu školy sama, pri chôdzi si pomáhala s barlou. Pomoc nechcela, tých pár schodov vraj zvládne prejsť aj sama. "Viete, pre mňa je tento deň ako sviatok. Na voľby som sa chystala už od rána. Aj keď sa mi ťažšie chodí, neznamená to, že ma nezaujíma, kam budú smerovať Biskupice," povedala pre TASR.

Pred školou po chvíli zastalo auto, sedel v ňom občan, ktorý nedokázal pre svoje postihnutie prísť priamo do volebnej komisie. Netrvalo dlho a prišli k nemu dvaja členovia volebnej komisie s prenosnou urnou. Volebný akt na tomto netradičnom mieste netrval dlho, po pár minútach auto odišlo. "Nie je to pre nás žiadny problém, my sme na to pripravení," povedali členovia komisie.

Doterajší priebeh komunálnych volieb je v Podunajských Biskupiciach podľa zapisovateľky miestnej volebnej komisie Ivety Parackovej bezproblémový. Volebné miestnosti sa zatvoria aj tu o 20.00 h.