Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislava

Nové Mesto chce opravovať cesty a chodníky, vyčlenilo 230.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Plánované opravy sú zamerané na miestne komunikácie III. a IV. triedy, teda tie, ktoré sú v správe mestskej časti.

Bratislava 16. februára (TASR) - Bratislavské Nové Mesto plánuje investovať do ciest a chodníkov vo svojej správe. Na opravy výtlkov má vo svojom rozpočte vyčlenených 230.000 eur. Celkovo má mestská časť nahlásených viac ako 100 problematických miest. Do avizovaných prác sú zahrnuté aj stavebné práce v štvrti Pokrok. TASR o tom informovali z novomestského miestneho úradu.

"Priamo v teréne sme urobili prieskum najkritickejších miest na cestách, ktoré sa musia opraviť. Reagujeme aj na podnety od obyvateľov, ktorí nám nahlasujú zlý stav vozovky," skonštatoval starosta Nového Mesta Matúš Čupka.

Plánované opravy sú zamerané na miestne komunikácie III. a IV. triedy, teda tie, ktoré sú v správe mestskej časti. Začiatok prác má samospráva naplánovaný na koniec februára. Opravy chce mestská časť realizovať vo viacerých lokalitách vrátane Jaskového radu či ulíc Pluhová, Odbojárov, Tehelná, Ďumbierska a Jeséniova.

V ďalších prácach plánuje miestny úrad pokračovať postupne aj v ďalších častiach na základe terénnych obhliadok a stavu komunikácií.