Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Nové Mesto začalo obstarávať nový ÚPZ Horný Kramer

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Posledná aktualizácia územného plánu bola vykonaná pred 12 rokmi, približuje samostpráva.

Bratislava 24. júla (TASR) – Bratislavské Nové Mesto začalo s obstarávaním nového územného plánu zóny (ÚPZ) Horný Kramer. Námietky, požiadavky či podnety k pripravovanej územnoplánovacej dokumentácii je možné podávať do 14. septembra. Urobiť tak môžu dotknuté orgány štátnej správy, samosprávy, ale aj fyzické a právnické osoby. Mestská časť o tom informuje na webovej stránke.

"Územný plán zóny Horný Kramer bol spracovaný v roku 1997 a posledná aktualizácia územného plánu bola vykonaná pred 12 rokmi. Mestská časť spracovala preskúmanie, ktorého výsledkom bolo odporúčanie vypracovať nový," približuje samospráva.

Predmetné územie má rozlohu 42 hektárov. Ohraničené je bratislavským lesoparkom, komunikáciami Stará Klenová, Vlárska, Na Revíne a Ambrova, cestou na Kamzík, Jeséniovou a Bárdošovou ulicou popri filmových ateliéroch. "Zámerom je získanie nového záväzného dokumentu na zonálnej úrovni, ktorý rozpracuje podrobne platný územný plán mesta pre územie zóny Horný Kramer v katastrálnom území Vinohrady," poznamenáva mestská časť.

Námietky, pripomienky či podnety je možné zaslať písomnou formou do podateľne novomestského miestneho úradu na Junáckej ulici, alebo poštou na miestne oddelenie životného prostredia a územného plánovania.