Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Káčer ako viceprimátor Bratislavy končí, nahradí ho Zdenka Zaťovičová

Juraj Káčer, archívna snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Bratislava tak bude mať tri viceprimátorky.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Bratislavský komunálny politik Juraj Káčer sa vzdal funkcie viceprimátora Bratislavy. Dôvodom je, že ho vláda SR v stredu vymenovala za nového generálneho riaditeľa Sociálnej poisťovne. Novou viceprimátorkou Bratislavy bude mestská poslankyňa Zdenka Zaťovičová. TASR o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

Hoci sa Káčer vzdal funkcie bratislavského viceprimátora, naďalej zostáva predsedom mestského poslaneckého klubu Team Bratislava – Zmena zdola a poslancom bratislavského mestského zastupiteľstva. "Na pozíciu námestníčky primátora hlavného mesta Bratislava nastupuje poslankyňa mestského zastupiteľstva Zdenka Zaťovičová z rovnakého poslaneckého klubu," uviedla Rajčanová.

Bratislava tak bude mať tri viceprimátorky. Zaťovičová sa pridá k námestníčkam Táni Kratochvílovej (venuje sa doprave, pozemným komunikáciám, životnému prostrediu, odpadovému a vodnému hospodárstvu, tepelnej energetike či ochrane pred povodňami) a Lucii Štasselovej, ktorá má na starosti sociálnu oblasť s dôrazom na nájomné bývanie.

Káčer sa ako viceprimátor hlavného mesta venoval oblasti športu, školstva, bezpečnosti i komunikácie s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK). Ako bratislavský komunálny politik v súčasnosti pôsobí aj ako poslanec Zastupiteľstva BSK. Káčer pre TASR uviedol, že mandát krajského poslanca ešte zváži. Rozhodol sa však vzdať postu miestneho poslanca v bratislavskej mestskej časti Dúbravka.

"Myslím si, že zahodiť desaťročné pôsobenie v komunálnej politike a nedokončiť projekty by bola škoda. Samozrejme, ak by to ovplyvňovalo moje fungovanie v Sociálnej poisťovni, tak to zvážim, ale verím, že sa to dá zvládnuť, prepojiť i využiť skúsenosti," povedal po rokovaní vlády Káčer na margo svojho zotrvania ako poslanec bratislavského mestského parlamentu.

Zaťovičová je druhé volebné obdobie bratislavskou mestskou poslankyňou za Dúbravku. V minulosti bola aj dúbravskou miestnou poslankyňou.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo na sociálnej sieti informoval, že hlavné témy ako Dúbravka, šport a školstvo, ktoré riešil Káčer ako viceprimátor, budú mať silné zastúpenie v osobe Zdenky Zaťovičovej.