Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

O post šéfa EKO-podniku v Novom Meste sa uchádzajú piati kandidáti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Miestny EKO-podnik VPS je bez riaditeľa po tom, ako sa funkcie vzdal bývalý riaditeľ Vladimír M. Toho polícia zadržala vlani koncom augusta.

Bratislava 9. mája (TASR) – O funkciu riaditeľa EKO-podniku VPS v bratislavskom Novom Meste sa uchádza päť kandidátov, ktorí postúpili na osobný pohovor. Vybrala ich výberová komisia z celkového počtu ôsmich uchádzačov. Osobné pohovory sú naplánované na 18. mája. Mestská časť o tom informuje na svojom webe, kde zverejnila aj životopisy a projekty kandidátov.

Medzi uchádzačmi je Daniel Hulín, ktorý je aktuálne poverený vedením tejto príspevkovej organizácie, je tiež zástupcom prednostu miestneho úradu. Kandiduje tiež niekdajší riaditeľ Marianum – Pohrebníctva mesta Bratislavy Boris Šramko. O post šéfa organizácie zabojuje aj Stanislav Vaňo, Ján Marcin a Richard Pittner zo spoločnosti Trhoviská Ružinov.

"Osobné vypočutie bude prenášané on-line, osobná účasť verejnosti nebude umožnená. Každý zúčastnený kandidát bude mať priestor na prezentáciu koncepcie výkonu práce v rozsahu piatich minút. Následne bude priestor na otázky verejnosti a členov výberovej komisie," približuje samospráva.

Miestny EKO-podnik VPS je bez riaditeľa po tom, ako sa funkcie vzdal bývalý riaditeľ Vladimír M. Toho polícia zadržala vlani koncom augusta. Zobrať mal úplatok za neukončenie prenájmu parkoviska, ktoré si prenajíma súkromná spoločnosť. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre zločin prijímania úplatku a podplácanie. Vladimír M. označil konanie za chybné rozhodnutie a svoje osobné zlyhanie, ktoré úprimne ľutuje. Postu šéfa podniku sa preto vzdal.

Do činnosti EKO-podniku VPS patrí správa a údržba obecného majetku, ako sú budova tržnice, areál Kuchajdy, lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík, ale tiež detské ihriská. Venuje sa tiež koseniu i čistote verejných priestranstiev či údržbe komunikácií. Jeho riaditeľ je volený poslancami v miestnom zastupiteľstve.