Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

O obchvate Bratislavy plénum národnej rady diskutovať nebude

Kolóny vozidiel na obchvate pri Einsteinovej ulici v Bratislave 31. októbra 2012, ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Väčšina snemovne dnes nepodporila návrhy Pavla Freša (SDKÚ-DS) a Pavla Zajaca (KDH), ktorí žiadali, aby bola do 15 dní predložená správa k diaľnici D4 a rýchloceste R7 tvoriace obchvat hlavného mesta.

Bratislava 27. januára (TASR) - Plénum Národnej rady SR o obchvate Bratislavy diskutovať nebude. Väčšina snemovne dnes nepodporila návrhy Pavla Freša (SDKÚ-DS) a Pavla Zajaca (KDH), ktorí žiadali, aby bola do 15 dní predložená správa k diaľnici D4 a rýchloceste R7 tvoriace obchvat hlavného mesta. Poslanci chceli rokovať najmä o forme jeho výstavby a tiež o cene.

Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) sa zase neúspešne dožadoval, aby správa o verejných obstarávaniach, na ktorých sa zúčastnila bývalá spoločnosť Pavla Pašku (Smer-SD) Medical Group SK, bola okrem zdravotníckeho výboru prerokovaná aj v pléne. Jozef Mikloško (KDH) si chcel predvolať verejnú ochrankyňu práv Janu Dubovcovú, aby prišla vysvetliť svoje výroky o referende. "Má právo povedať, že na referendum nejde, pýtam sa však, ako bráni naše ľudské práva, ak spochybňuje ústavu a zákony?" odkázal Mikloško. Ani iniciatíva však neprešla.

Daniel Lipšic (nezaradený) sa dožadoval predloženia správy o projekte výstavby univerzitnej nemocnice formou PPP. "Projekt vláda utajovala zjavne protiprávne, teraz bol schválený, vychádza však z absurdných čísel. Je to projekt za šesť miliárd eur. Ak má vláda dobré argumenty, mala by sa tak vážna téma stať predmetom rokovania NR SR," povedal. Na aktuálnu schôdzu parlamentu je už zaradená informácia ministra zdravotníctva o výstavbe tejto nemocnice, Lipšic však trval na správe.

Do parlamentu nepríde ani správa o tom, či je možné "uchrániť peniaze drobných veriteľov Váhostavu pred podvodnou reštrukturalizáciou". Dokument si pýtal Alojz Hlina (nezaradený). Poslanci neuvidia ani správu o stave čerpania eurofondov, ktorej sa dožadoval Miroslav Beblavý (nezaradený). Dôvodom jeho návrhu je "doterajšie katastrofálne nečerpanie fondov".

Mikuláš Huba (nezaradený) vyzval poslancov, aby poskytli časť účelového zariadenia NR SR v Častej-Papierničke ukrajinským deťom. Riešiť to chce na poslaneckom grémiu, ktoré predseda NR SR Peter Pellegrini sľúbil zorganizovať.