Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Obvinili študenta, ktorý v decembri nahlasoval bombu v škole

Snímka zadržaného. Foto: Facebook - Polícia SR Bratislavský kraj

V súčasnosti je obvinený stíhaný väzobne.

Bratislava 25. januára (TASR) - Polícia obvinila 17-ročného študenta D. V. z Bratislavy, ktorý mal v decembri posielať falošné oznámenia o uložení výbušných systémov v priestoroch strednej odbornej školy Na Pántoch v Bratislave, kde študuje. V súčasnosti je obvinený stíhaný väzobne. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Stredná škola prijala od 18. do 20. decembra 2023 celkovo šesť správ s výhražným textom, v ktorom okrem iného odosielateľ uvádzal informácie, že v škole je umiestnená bomba a v niektorých správach požadoval odosielateľ zaslať na svoju kryptopeňaženku vysokú finančnú hotovosť, inak spomenutá škola vybuchne," priblížila polícia. Po prijatí každého oznámenia musela polícia prijať opatrenia zahŕňajúce evakuáciu školy aj blízkeho ubytovacieho školského zariadenia.

Policajti po udalosti začali vyšetrovanie spojené s preverovaním na slovenskej aj medzinárodnej úrovni. Zapojení boli odborníci z IT sektoru. "Po získaní potrebného množstva informácií vydal príslušný súd príkazy na vykonanie domových prehliadok na viacerých miestach Bratislavy, pri ktorých vyšetrovatelia zaistili množstvo dôkazov," priblížil hovorca.

Študent čelí obvineniu zo spáchania trestného činu vydierania a šírenia poplašnej správy. Za takýto čin hrozí trest odňatia slobody až na šesť rokov.