Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

PODVOD ZA TISÍCKY EUR: Páchateľ vymenil mince za kovové podložky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Neznámy páchateľ sa mal podľa polície zdržiavať na viacerých miestach, najmä na Páričkovej a Budovateľskej ulici, ale taktiež v priestoroch obchodného centra na Mlynských Nivách.

Bratislava 17. mája (TASR) - Polícia vyšetruje zločin podvodu, ku ktorému došlo 12. mája popoludní v priestoroch reštaurácie na Pribinovej ulici v Bratislave. Neznámy páchateľ vydávajúci sa za znalca vymenil mince v hodnote viac ako 100.000 eur za kovové podložky. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Podľa doposiaľ zistených informácií mal neznámy páchateľ vydávajúci sa za znalca z oblasti overovania pravosti zlatých mincí počas fingovania kontroly ich pravosti ukladať mince z jedného balíčka do druhého. "Tento balíček mal následne oblepiť lepiacou páskou a pri doručení jedla vymeniť za iný, v ktorom sa namiesto mincí nachádzali kovové podložky," približuje Šimunková.

Neznámy páchateľ sa mal podľa polície zdržiavať na viacerých miestach, najmä na Páričkovej a Budovateľskej ulici, ale taktiež v priestoroch obchodného centra na Mlynských Nivách. Pohybovať sa mal v spoločnosti ďalšieho neznámeho muža. Ten by mal mať približne 30 rokov, výšku 175 centimetrov a zavalitú postavu. Mal by byť tmavšej pleti so zarastenou bradou.

Polícia po neznámych mužoch pátra, fotografie ich i ďalších osôb zverejnila na sociálnej sieti. Akékoľvek informácie o nich jej verejnosť môže oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne formou správy na profile polície na sociálnej sieti.