Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

Petržalčania môžu hlasovať, kde vytvoria ihrisko či výbeh pre psov

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Samospráva im dala na výber vždy tri možnosti a hlasovať za tú svoju môžu na webovej stránke mestskej časti nasledujúce tri týždne.

Bratislava 22. mája (TASR) – Ktoré schodisko opraviť, ktorý vnútroblok obnoviť, kde vytvoriť nové detské ihrisko a kde zase výbeh pre psov – o tom môžu od dnešného dňa rozhodovať obyvatelia bratislavskej Petržalky. Samospráva im dala na výber vždy tri možnosti a hlasovať za tú svoju môžu na webovej stránke mestskej časti nasledujúce tri týždne. Petržalka vyčlenila na tohtoročný participatívny rozpočet viac než 30.000 eur, informovala TASR hovorkyňa mestskej časti Michaela Platznerová.

Spomedzi detských ihrísk je na výber ihrisko na Haanovej 31 až 41, kde sa vo vnútrobloku dnes nachádza iba parčík so spevnenou plochou, v lokalite Ševčenkova – Hálova, kde nie je žiadne, alebo ihrisko na Znievskej 6 až 12. "Toto detské ihrisko bolo ponechané v útlme. Nachádzajú sa na ňom prvky, ktoré nespĺňajú štandardné požiadavky na verejné detské ihrisko," vysvetľuje samospráva.

Pri schodiskách majú obyvatelia na výber tie na Blagoevovej 24, Osuského 1A a 3A alebo na Znievskej 15. Všetky vedú aj na terasu pri bytových domoch. Medzi vnútroblokmi sú zase na výber Černyševského 23 až 39, kde je plocha pozostatkom bývalých detských ihrísk, parčík na Kežmarskom námestí a vnútroblok Romanova 2 až 12. Tam je iba trávnatá a voľná spevnená plocha. "Na zlepšenie rekreačnej, oddychovej aj estetickej funkcie tejto lokality bude vysadený živý plot z rôznych kvitnúcich kríkov, ktorý opticky uzavrie vnútroblok a prekryje kontajnerové stojisko v pohľade od domov," navrhuje samospráva.

Oplotený výbeh pre psov zase plánujú vybudovať na lúke medzi areálom školy na Černyševského ulici a bytovým domom Pifflova 1 až 11. Plocha by mala približne 30 krát 30 metrov. Druhou možnosťou je výbeh vo vnútrobloku medzi bytovým domom Holíčska 12 až 16 a Základnou školou na Holíčskej ulici. Ten by mal mať podľa samosprávy 20 krát 30 metrov. Na výber je tiež výbeh na lúke pri bytovom dome na Šustekovej 1. Plocha by mala približne 30 krát 30 metrov.

Vlani sa do verejného hlasovania zapojilo viac ako 1600 obyvateľov Petržalky. Tohtoročné hlasovanie končí 12. júna.