Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Bratislava

Petržalská knižnica nedáva tento týždeň pokuty a ponúka nové preukazy

Jedna z najväčších a najaktívnejších knižníc v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) je Miestna knižnica Petržalka v Bratislave. Má 250-tisícový knižný fond v desiatich pobočkách. Ročne realizuje 350-tisíc výpožičiek s najviac registrovanými čitateľmi v BSK, ktorých je 7900. Na snímke pobočka na Prokofievovej ulici v bratislavskej Petržalke 24. februára 2015. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Týždeň slovenských knižníc začal dnes a potrvá do soboty 28. marca.

Bratislava 23. marca (TASR) – Aj knižnica v bratislavskej Petržalke tento týždeň nebude dávať za neskoré vrátenie kníh pokuty, nových čitateľov zaregistruje zadarmo a bezplatne im predĺži aj platnosť čitateľského preukazu. Dnes sa totiž začína Týždeň slovenských knižníc. Miestna knižnica k tomu ponúka aj nové typy preukazov.

Ako TASR informovala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová, nový typ preukazu môžu dostať napríklad rodiny. Knižnica naň zaregistruje jedného dospelého a dve deti, alebo dvoch dospelých a jedno dieťa. "K tomu ako bonus rodina dostane bezplatné registrovanie v pobočke spoločensko-vednej, populárno-náučnej a cudzojazyčnej literatúry na Vavilovovej ulici," dodala hovorkyňa.

Druhým novým typom preukazu je kombinovaný. Ten zase umožňuje registráciu v dvoch pobočkách, pričom knižnica ich prevádzkuje celkom desať.

V stredu 25. marca o 13.00 h si návštevníci v pobočke Vavilovova môžu pozrieť výstavu prác z paličkovanej čipky s názvom Prebúdzanie jari, ktorá bude spojená s ukážkami prác. V piatok 27. marca sa zase 20 najlepších a najaktívnejších detských čitateľov zúčastní na podujatí Noc v knižnici s Andersenom. Témou noci je Európske pexeso, zábavné cestovanie a spoznávanie európskych štátov. Hosťami budú ilustrátori Mária Nerádová a Ďuro Balogh.



Týždeň slovenských knižníc potrvá do soboty 28. marca.