Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V Bratislave zamietli plánovanú výstavbu bytového domu na Vresovej

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Investor chcel projekt postaviť na bývalom pozemku nemocnice, ktorý z jednej strany susedí s nemocnicou a z druhej strany s rodinnými domami.

Bratislava 11. mája (TASR) - Plánovanú výstavbu bytového domu na Vresovej ulici na bratislavských Kramároch zamietli. Oznámil to starosta Nového Mesta Rudolf Kusý s tým, že sa s developerom snažili dohodnúť na rapídnom znížení výstavby.

Investor chcel projekt postaviť na bývalom pozemku nemocnice, ktorý z jednej strany susedí s nemocnicou a z druhej strany s rodinnými domami. "V minulosti sme sa s ním skúšali dohodnúť na rapídnom znížení výstavby. Problémom totiž nie je len prítomnosť rodinných domov, ale aj samotný vstup desiatok nových áut, ktorý je naplánovaný z úzkej Vresovej ulice," priblížil starosta.

Nemocnica podľa jeho slov predala viacero pozemkov a to, čo sa tam povolí, budú žiadať aj ostatní. Žiadosti samosprávy podľa Kusého developer nevyhovel. "Preto sme sa snažili plne v súlade so zákonom nájsť dôvod zamietnutia. Developer mal totiž všetky stanoviská kladné," uviedol s tým, že ho úrad našiel.