Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Pochod i zhromaždenie bude monitorovať potrebný počet policajtov

Bezpečnostné opatrenia, ilustračné foto Foto: TASR/AP

V súvislosti s ohláseným Pochodom za samostatné Slovensko i verejným zhromaždením, ktoré sa uskutoční v sobotu (14.3.) popoludní bude v uliciach potrebný počet policajtov pre zabezpečenie poriadku.

Bratislava 13. marca (TASR) – V súvislosti s ohláseným Pochodom za samostatné Slovensko i verejným zhromaždením, ktoré sa uskutoční v sobotu (14.3.) popoludní bude v uliciach potrebný počet policajtov pre zabezpečenie verejného poriadku. Uviedla to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KRPZ) v Bratislave Tatiana Kurucová.

"Policajti budú okrem úlohy chrániť majetok a zdravie ľudí dohliadať aj na plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky,"
uviedla Kurucová a dodala, že príslušníci policajných zložiek budú monitorovať zhromaždenie, pochod i celkovú situáciu v meste. Polícia podľa Kurucovej je pripravená zakročiť, ak sa zhromaždenie odkloní od svojho účelu a jeho účastníci narušia verejný poriadok. "Polícia v takomto prípade použije potrebné sily a prostriedky," dodala Kurucová.

V sobotu o 14.00 h by sa na Hodžovom námestí mal začať Pochod za samostatné Slovensko, ktorým organizátori chcú osláviť výročie vzniku samostatného Slovenského štátu a vyjadriť odpor voči „diktatúre Bruselu“. Na Námestí SNP sa v rovnakom čase majú zísť tí, ktorí na základe iniciatívy Bratislavy bez náckov chcú vytvoriť blokádu pochodu.