Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

MUŽ STRIEĽAL NA HASIČOV, KTORÍ V BRATISLAVE HASILI CHATKU

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vyšetrovaním okolností prípadu sa zaoberajú bratislavskí policajti.

Bratislava 17. júla (TASR) - Bratislavskí policajti zasahujú na mieste streľby v mestskej časti Nové Mesto. Krátko po 8.00 h mali prijať oznámenie o streľbe na hasičov, ktorí boli vyslaní k požiaru chatky. Jeden hasič utrpel strelné poranenie. Policajti na mieste našli telo muža, pravdepodobne strelca. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Po príchode na miesto utrpel jeden z príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) strelné poranenia horných končatín. Na miesto boli bezodkladne privolané viaceré hliadky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, ktoré zabezpečili okolie miesta incidentu. Po vstupe na pozemok bolo nájdené telo muža – pravdepodobne strelca bez známok života. Vedľa muža sa nachádzala aj krátka strelná zbraň," ozrejmila polícia.

Vyšetrovaním okolností prípadu sa zaoberajú bratislavskí policajti. Podľa slov hovorcu preverujú v tejto súvislosti aj možnú ďalšiu trestnú činnosť. "Bližšie informácie poskytneme, len čo to situácia umožní," dodal Szeiff.

Hasiči na sociálnej sieti doplnili, že ich kolega pri udalosti utrpel tri strelné poranenia horných končatín a je mimo ohrozenia života. "Napriek nebezpečnej situácii počas zásahu nestratili hasiči duchaprítomnosť, poskytli svojmu kolegovi prvú pomoc a vyžiadali si asistenciu policajných zložiek. Postrelený hasič bol prevezený do nemocnice," uviedol HaZZ na sociálnej sieti.