Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Bratislava

Márii za asi 400-eurovú zlodejinu hrozí desať rokov za mrežami

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mária sa s ďalším spolupáchateľom vlámali v nedeľu 5. februára do rodinného domu v Bratislave-Vrakuni. Ženu v minulosti už za krádež odsúdili.

Bratislava 6. februára (TASR) – Polícia obvinila 29-ročnú Máriu z Bratislavy z trestného činu krádeže a porušovania domovej slobody. Za mrežami môže stráviť tri až desať rokov. TASR informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

"Obvinená mala podľa doterajšieho vyšetrovania 5. februára v skorých ranných hodinách spolu s doposiaľ neznámym páchateľom vniknúť na súkromný pozemok a následne sa vlámať do rodinného domu na Hrušovskej ulici v mestskej časti Bratislava–Vrakuňa. Z priestorov pozemku a rodinného domu mali následne odcudziť rozložené drevené časti postele, televízor, predlžovací kábel, skladaciu stoličku, dámske čižmy, prezuvky a deku. Krádežou bola spôsobená škoda predbežne vyčíslená na približne 400 eur," uviedla Mihalíková.

Podľa polície sa obvinená mala skutku dopustiť aj napriek tomu, že v minulosti už bola trestným rozkazom za prečin krádeže právoplatne odsúdená.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň spracoval pre prokurátora podnet k podaniu návrhu na vzatie obvinenej do väzby. V prípade preukázania viny jej teraz v súlade s Trestným zákonom hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," uzavrela Mihalíková.