Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Opitá bratislavská tínedžerka šoférovala bez vodičáku a havarovala

Pod vplyvom alkoholu a bez vodičského oprávnenia si v utorok 7. apríla 2015 sadla za volant vozidla 19-ročná Petra S. z Bratislavy. Foto: TASR/KR PZ

Hrozí jej odňatie slobody až na jeden rok.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Pod vplyvom alkoholu a bez vodičského oprávnenia si včera sadla za volant vozidla 19-ročná Petra S. z Bratislavy. Približne polhodinu po polnoci na ulici Pohraničníkov v bratislavských Rusovciach narazila s vozidlom do prívesného vozíka. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského policajného zboru v Bratislave Tatiana Kurucová.

Policajti po príchode na miesto dopravnej nehody podrobili ženu dychovej skúške. Výsledok bol pozitívny. Nafúkala viac ako 1,8 promile alkoholu vo vydýchnutom vzduchu, opakovane viac ako 1,6 promile alkoholu. Polícia obvinila ženu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozí jej odňatie slobody až na jeden rok. Počas skráteného vyšetrovania vzniklo podľa hovorkyne dôvodné podozrenie z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Táto vec bola odovzdaná poverenému policajnému príslušníkovi.

"Dopravná nehoda, ktorá je v štádiu objasňovania, sa zaobišla bez zranení. Výška spôsobenej škody na oboch vozidlách je odhadnutá na sumu 500 eur," dodala Kurucová.