Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Bratislavčan napadol v Lamači Somálčanku, polícia ho už obvinila

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Bratislavčan k žene pristúpil, snažil sa jej z hlavy stiahnuť šatku, kričal na ňu po slovensky, že hidžáb sem nepatrí.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Bratislavskí policajti objasnili augustový prípad výtržníctva spáchaného na žene somálskej národnosti. Tú mal napadnúť v súčasnosti už obvinený 40-ročný Bratislavčan. Ku skutku došlo na autobusovej zastávke pred obchodným domom v bratislavskom Lamači.

"Podľa doteraz vykonaných vyšetrovacích úkonov poškodenú 24-ročnú ženu somálskej národnosti čiernej farby pleti, ktorá mala v tom čase na hlave šatku, mal na uvedenom mieste napadnúť v súčasnosti už obvinený 40-ročný Bratislavčan," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Keď k poškodenej Bratislavčan pristúpil, mal sa jej snažiť šatku z hlavy stiahnuť, kričať na ňu po slovensky, že hidžáb sem nepatrí, na čo poškodená pred ním mala ustúpiť a skryť sa za kamarátku.

"Obvinený mal naďalej na poškodenú slovne útočiť a od svojho protiprávneho konania ustúpiť až v okamihu, keď poškodená požiadala o pomoc vedľa stojaceho neznámeho muža, ktorý mal v súčasnosti už obvinenému Bratislavčanovi dohovoriť," dodala Kurucová.