Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Obvineniu z výroby a obchodovania s drogami čelia dvaja Bratislavčania

Snímka z drogového zásahu. Foto: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Bratislava 21. októbra (TASR) – Obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi čelí 34-ročná Barbora Š. a 32-ročný Ivan S., obaja z Bratislavy. Polícia počas domovej prehliadky zaistila materiál, z ktorého by sa dalo vyrobiť viac ako 200 dávok drog. Informuje o tom na sociálnej sieti.

„Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mala obvinená na viacerých miestach v Bratislave neoprávnene prechovávať omamné a psychotropné látky, ktoré mala následne sama alebo prostredníctvom obvineného Ivana predávať konečným spotrebiteľom,“ približuje polícia.

Počas októbrovej domovej prehliadky v jednom z bytov na Kríkovej ulici zaistili policajti dve zatavené injekčné striekačky a dve igelitové vrecká s obsahom neznámej kryštalickej látky. Znaleckým skúmaním bola zistená prítomnosť metamfetamínu, pričom tento materiál zodpovedal 201 obvykle jednorazovým dávkam drogy. Jeho hodnota na čiernom trhu bola vyčíslená na približne 1015 eur. Zistené boli tiež finančné prostriedky vo výške viac ako 3400 eur.

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na tri až desať rokov. „Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň predložil spis prokurátorovi s cieľom spracovania návrhu na väzobné stíhanie obvinených,“ doplnila polícia.