Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Polícia obvinila 25-ročného Bratislavčana z vraždy svojej babky

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Za uvedené konanie hrozí v zmysle trestného zákona, v prípade preukázania viny, trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Policajtom sa v priebehu pár hodín podarilo objasniť obzvlášť závažný zločin vraždy 78-ročnej ženy. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Mŕtvu ženu našli v rodinnom dome na Riazanskej ulici v Bratislave 26. apríla tohto roka. "Výsledky pitvy jednoznačne preukázali ako príčinu smrti ženy zavinenie cudzou osobou," uviedol Szeiff. Polícia tvrdí, že podľa doterajšieho vyšetrovania, na základe vykonaných vyšetrovacích úkonov, výsluchov osôb, ako aj zadovážených dôkazov, je dostatočne preukázané, že skutku sa dopustil vnuk nebohej ženy.

Podľa strážcov zákona ju mal 25-ročný Peter z Bratislavy po predchádzajúcej hádke zadusiť. Z miesta činu potom odišiel na neznáme miesto, avšak policajti ho za krátky čas vypátrali v blízkosti Horského parku v Bratislave.

"Vyšetrovateľ v tejto súvislosti obvinil Petra z obzvlášť závažného zločinu vraždy a spracoval podnet pre prokurátora k návrhu na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby," povedal Szeiff.