Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Bratislava

V aute Bratislavčana našla polícia v aute 1122 dávok drogy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Marcelovi K. z Bratislavy hrozí desať až 15 rokov odňatia slobody. Spolu s drogami policajti zaistili aj dlhú strelnú brokovú zbraň, ktorú si zadovážil bez povolenia.

Bratislava 12. januára (TASR) - Celkom 1122 obvykle jednorazových dávok drog zaistili policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách pri prehliadke osobného motorového vozidla značky Nissan X-Trail. Vyšetrovateľ v tejto súvislosti vzniesol obvinenie 38-ročnému Marcelovi K. z Bratislavy, ktorému v prípade dokázania viny hrozí desať až 15 rokov odňatia slobody.

Policajti vykonali na základe predchádzajúceho súhlasu prokurátora prehliadku auta 7. januára na Bernolákovej ulici v Malackách. V troch nájdených plastových vrecúškach sa podľa doteraz doručených predbežných výsledkov expertízy nachádzalo 1120 dávok metamfetamínu a dve dávky kokaínu, informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Spolu s drogami policajti zaistili aj dlhú strelnú brokovú zbraň, ktorú si obvinený zadovážil bez povolenia. Bratislavčana, ktorý bol už v minulosti odsúdený za obdobnú trestnú činnosť obvinili zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a tiež zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Stíhaný je väzobne.