Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Polícia obvinila muža, ktorý hodil do policajtov železnú konštrukciu

Na policajnej snímke železná konštrukcia. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Počas incidentu podľa polície nedošlo k zraneniam.

Bratislava 19. mája (TASR) – Polícia vypátrala mladíka, ktorý v sobotu 15. mája večer hodil na preplnenom Námestí Nežnej revolúcie v Bratislave, pred Starou tržnicou, železnú konštrukciu do mestských policajtov. Vyšetrovateľ obvinil 23-ročného Andreja A. z Bratislavy zo zločinu útoku na verejného činiteľa. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov. Stíhaný je na slobode. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková.

K prípadu došlo v sobotu v neskorých večerných hodinách. Príslušníci zásahovej jednotky a kynológie bratislavskej mestskej polície v tom čase na Námestí Nežnej revolúcie preverovali oznam o rušení nočného pokoja. Počas toho hodil mladík zozadu do stojacich policajtov a členov bezpečnostnej služby železnú konštrukciu. Zasiahnuť mala dvoch policajtov. Incident bol zachytený aj na videu, ktoré kolovalo po internete a zverejnila ho aj polícia, keďže hľadala svedkov.

Bratislavská mestská polícia pre TASR uviedla, že nerozumie dôvodu, prečo tak muž konal. Počas incidentu podľa nej nedošlo k zraneniam.