Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Bratislava

Do predzáhradky domu v Bratislave hodil zápalné fľaše

Miesto činu. Foto: Polícia

Muž bol obmedzený na osobnej slobode a následne umiestnený v cele policajného zaistenia.

Bratislava 12. júna (TASR) - Polícia obvinila 36-ročného Andreja M. zo zločinu všeobecného ohrozenia. Muž v stredu (5. 6.) spôsobil požiar v predzáhradke jedného z rodinných domov na Ľubochnianskej ulici v Bratislave. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie mal obvinený muž v stredu v podvečerných hodinách do oblasti predzáhradky jedného z rodinných domov na Ľubochnianskej ulici hodiť dve zápalné fľaše s obsahom horľavej látky, ktoré predtým zapálil," ozrejmil Szeiff. V dôsledku toho podľa slov hovorcu spôsobil požiar okrasných drevín v bezprostrednej blízkosti domu, v ktorom sa v tom čase nachádzalo viacero osôb. "Tým ich vystavil nebezpečenstvu smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví, ako aj škody, ktorej presná výška je predmetom dokazovania," dodal.

Muž bol obmedzený na osobnej slobode a následne umiestnený v cele policajného zaistenia. "Zo strany vyšetrovateľa bol spracovaný aj podnet na jeho väzobné stíhanie," podotkol hovorca.