Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Polícia pátra po páchateľoch, ktorí poškodili električky v Bratislave

Snímka, ktorú zverejnila polícia na svojej facebookovej stránke. Foto: Facebook Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení ľudí, ktorých fotografie zverejnila na sociálnej sieti. Mohli by podľa nej napomôcť pri objasnení tohto skutku.

Bratislava 27. mája (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti dvoch prípadov poškodenia električky, ku ktorým došlo počas mesiacov apríl a máj. Páchatelia sú doposiaľ neznámi. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

K prvému poškodeniu došlo 22. apríla krátko pred 21.00 h počas jazdy električky cez bratislavskú mestskú časť Karlova Ves. "Doposiaľ neznámi páchatelia poškodili interiér električky tým spôsobom, že popísali bielou farbou rôzne nápisy na okná, poškodili viacero krytov na kamerách, poškodili sedačky, ako aj informačný panel pre cestujúcich," spresnil hovorca. Zároveň poukázal, že tým spôsobili škodu v celkovej výške približne 1250 eur.



Druhý prípad sa podľa neho stal 16. mája, keď páchatelia počas jazdy zatiahli ručnú brzdu na električke, vystúpili z nej a nastriekali na jej bočnú stranu nápisy vo veľkosti približne dva metre. "Z miesta následne utiekli preč," skonštatoval hovorca. Odhadovaná škoda na vozidle je vo výške 300 eur.

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení ľudí, ktorých fotografie zverejnila na sociálnej sieti. Mohli by podľa nej napomôcť pri objasnení tohto skutku. "V prípade, ak disponujete akýmikoľvek informáciami k totožnosti muža na záberoch, oznámte nám ich formou súkromnej správy na stránke Polícia SR – Bratislavský kraj na sociálnej sieti, telefonicky na bezplatnom čísle polície 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," dodal Szeiff.