Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Polícia predĺžila stránkové hodiny cudzineckej polície v Bratislave

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Dôvodom je vzrastajúci počet podaných žiadostí.

Bratislava 23. júna (TASR) - Cudzinecká polícia prechodne rozšíri stránkové hodiny. Dôvodom je vzrastajúci počet podaných žiadostí.

Dlhšie bude otvorené pracovisko na Hrobákovej ulici v Bratislave. Stránkové hodiny tu rozšíria od utorka (23.6.) až do konca októbra. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová.

Polícia podľa Baloghovej očakáva rýchlejšie a efektívnejšie vybavovanie žiadostí. Cudzinecká polícia bude v hlavnom meste otvorená v pondelok a piatok o dve hodiny dlhšie. V pondelok do 17.00 h, v piatok do 15.00 h.

V utorok bude po novom otvorená aj popoludní do 15.00 h. V stredu, keď je dlhý deň a pracovisko je otvorené do 17.30 h, sa otváracie hodiny nezmenia. Pracovisko sa pre verejnosť otvára každý deň o 7.30 h. Štvrtok je aj naďalej nestránkový deň.

"V poslednom období polícia eviduje vzrastajúci počet podávaných žiadostí o pobyt z dôvodu štúdia, podnikania, ale aj pre zlúčenie rodiny," priblížila zmenu Baloghová. Z tohto dôvodu polícia vychádza občanom v ústrety a snaží sa čakacie doby skrátiť na minimum.

"Každý žiadateľ však môže aj sám prispieť k plynulému vybaveniu tým, že si svoje zákonné povinnosti nenechá na poslednú chvíľu," doplnila hovorkyňa Prezídia PZ SR.