Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

V Bratislave došlo cez víkend k dvom útokom na verejného činiteľa

Ilustračné foto Foto: TASR

K prvému incidentu došlo ešte v sobotu (12. 9.) večer v Medickej záhrade, kde mestský policajt vyzval 34-ročného Bratislavčana na preukázanie totožnosti.

Bratislava 14. septembra (TASR) – V centre Bratislavy došlo počas uplynulého víkendu k dvom prípadom útoku na verejného činiteľa. V prvom išlo o útok na príslušníka mestskej polície, v druhom prípade bol fyzicky napadnutý príslušník Policajného zboru. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff s tým, že obaja útočníci čelia obvineniu z trestného činu útoku na verejného činiteľa.

K prvému incidentu došlo ešte v sobotu (12. 9.) večer v Medickej záhrade, kde mestský policajt vyzval 34-ročného Bratislavčana na preukázanie totožnosti. Muž na opakované výzvy reagoval vulgarizmami, svoju totožnosť odmietal preukázať a mestského policajta fyzicky napadol. Za svoje agresívne správanie bol obmedzený na osobnej slobode a predvedený na policajné oddelenie.

K druhému prípadu došlo o niekoľko hodín neskôr pred jedným z podnikov na Panenskej ulici. K autu policajnej hliadky pristúpila 58-ročná žena, ktorá začala mykať kľučkou na zadných dverách a vulgárne nadávať členom hliadky. Jeden z policajtov ju vyzval, aby prestala, tá však reagovala fyzickým útokom na policajta, ktorého udrela do tváre. Aj v tomto prípade bola žena predvedená na policajné oddelenie.

Polícia v tejto súvislosti zdôraznila, že podľa zo zákona je každý povinný uposlúchnuť výzvu, pokyn, príkaz a požiadavku policajta. „V prípade, ak sa použije násilie v úmysle pôsobiť na výkon právomoci verejného činiteľa, ide o trestný čin útoku na verejného činiteľa, za ktorý je možné v zmysle zákona uložiť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ priblížil hovorca.