Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Vodič neoprávnene použil výstražné svetlo a prekročil rýchlosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Lustráciou v policajných evidenciách zistili, že auto nie je služobným vozidlom ministerstva vnútra a vodič nie je oprávnený na používanie zariadenia.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Bratislavskí policajti zastavili na Bratskej ulici vodiča z okresu Trebišov, ktorý neoprávnene využíval výstražné svetlo a prekročil rýchlosť o 22 kilometrov za hodinu. Policajti o tom informovali na sociálnej sieti s tým, že vodičovi zadržali vodičský preukaz.



"Svoje auto si vybavil výstražným zariadením aj nálepkou Ministerstva vnútra SR. Takto vybavený si vynucoval od ostatných vodičov prednosť. Policajtov na seba upozornil nielen nedovolenými "majákmi", ale aj prekročením najvyššej dovolenej rýchlosti," spresnili.

Ďalej uviedli, že lustráciou v policajných evidenciách zistili, že auto nie je služobným vozidlom ministerstva vnútra a vodič nie je oprávnený na používanie zariadenia, ktoré je ustanovené pre vozidlá s právom prednostnej jazdy.

"Na základe zistených informácií policajti vodičovi ďalšiu jazdu zakázali, zadržali mu vodičský preukaz a zaistili zvláštne výstražné svetlo," dodali policajti.