Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Bratislava

NEHODA V BRATISLAVE: Opitý vodič nedal prednosť električke

Miesto nehody. Foto: Polícia

V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 17. apríla (TASR) - Vodič osobného automobilu, ktorý nedal na križovatke ulíc Detvianska - Čachtická v Bratislave prednosť električke a prišlo k ich zrážke, bol pod vplyvom alkoholu. Čelí obvineniu z úmyselného prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Dopravná nehoda sa stala v utorok (16. 4.) doobeda. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Policajti priblížili, že 52-ročný vodič šiel po Detvianskej ulici a nedal prednosť električke idúcej po Čachtickej ulici. "Pri zrážke bolo vozidlo značky Hyundai električkou odhodené do iného motorového vozidla značky Alfa Romeo, ktorého vodič stál na hranici križovatky a dával prednosť idúcej električke," podotkli.

Vodič osobného automobilu bol na mieste podrobený dychovej skúške. "Mala pozitívny výsledok 0,59 miligramu na liter, čo predstavuje 1,23 promile," spresnili. Vodič bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Výška škody spôsobená pri dopravnej nehode bola vyčíslená na 9000 eur.