Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Vodič so zákazom šoférovať mal v Bratislave jazdiť po chodníkoch

Počas uplynulého víkendu vykonávali dopravní policajti hliadkovú činnosť na Röntgenovej ulici v Bratislave, kde ich zastavil občan, ktorý im oznámil, že v danom úseku sa má pohybovať vozidlo, ktorého vodič jazdí po chodníkoch. Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Ďalším preverovaním tiež zistili, že muž mal v januári spôsobiť dopravnú nehodu na Prístavnom moste a z miesta mal ujsť.

Bratislava 11. februára (TASR) - Dopravní policajti počas víkendu (8.-9.2.) v Bratislave zastavili a skontrolovali vodiča, ktorý mal jazdiť po chodníkoch. Navyše podľa občana, ktorý upovedomil políciu, mohol byť pod vplyvom alkoholu. Zistili, že má zákaz šoférovať a je po ňom vyhlásené pátranie. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Veronika Slamková.

Vodič nereagoval na opakované výzvy policajta na vypnutie motora, preto mu príslušník PZ pohrozil zbraňou. Muž zdvihol ruky nad hlavu, vystúpil z vozidla. Policajti následnou lustráciou vo svojich evidenciách zistili, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá a zároveň je po ňom vyhlásené pátranie. Policajti 31-ročného Bratislavčana obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie.

Ďalším preverovaním tiež zistili, že muž mal v januári spôsobiť dopravnú nehodu na Prístavnom moste a z miesta mal ujsť. "Muž je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia," uviedla Slamková. Hrozí mu trest odňatia slobody na dva roky. Bližšie okolnosti prípadu polícia vyšetruje.