Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Polícia začala pre pád omietky v súkromnej škôlke trestné stíhanie

Na archívnej snímke spadnutá omietka v súkromnej materskej škole na Medenej ulici v Bratislave 17. mája 2021. Foto: TASR Jakub Kotian

Omietka s rozmermi približne dva krát štyri metre spadla zo stropu na deti počas obedu.

Bratislava 19. mája (TASR) – Polícia začala pre pondelkový (17. 5.) pád omietky zo stropu v súkromnej materskej škole na Medenej v Bratislave trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková.

Omietka s rozmermi približne dva krát štyri metre spadla zo stropu na deti počas obedu. Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová po incidente informovala, že dve deti utrpeli šok. Neskôr spresnila, že jedno z detí bolo prevezené do nemocnice.

Zriaďovateľka škôlky Martina Danišová pre TASR uviedla, že si nevie pád omietky vysvetliť. Nezistili to podľa nej statici a ani hasiči. Všetky deti, ako tvrdí, sú v poriadku, boli "len" v šoku. Aj keď nie sú majiteľmi budovy, avizuje, že zaistia strop sadrokartónom na vlastné náklady. "Urobíme to aj napriek tomu, že statici potvrdili bezpečnosť stropov po obhliadke celej škôlky," podotkla Danišová. Škôlka zatvorená nie je.