Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

HN: Finančníci predstavili plány na úpravu Železnej studničky

Nezvyčajné teplé a slnečné počasie využilo mnoho Bratislavčanov s rodinami na výlet do lesoparku Železná studnička Foto: TASR/Martin Turanovič

Informáciu priniesol denník Hospodárske noviny.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Skupina Arca Capital na čele s finančníkom Pavlom Krúpom predstavila plány na revitalizáciu Železnej studničky, informujú dnešné HOSPODÁRSKE NOVINY. Ich plány na rekonštrukciu kúpaliska vo vyhľadávanej bratislavskej lokalite narazili ešte v auguste. Ani nie po pol roku sa snažia o rekonštrukciu opäť. Nezostáva len pri kúpalisku.

"Rátame s obnovou sanatória, ktoré bude poskytovať služby v oblasti reprodukčnej medicíny. Schátranú budovu Balneoterapie budeme búrať a na jej mieste postavíme novú", uviedol pre denník Marek Gaži, projektový manažér spoločnosti Arca Capital. Rozpočet na celý projekt má byť 10 miliónov eur a stavať by sa malo začať už v septembri budúceho roka. Projekt sa nepáči ochranárom. V lokalite sa vyskytuje jedinečný druh raka riavového, ktorého výskyt v Európe je limitovaný. Mestská časť Nové Mesto má tiež pochybnosti, či je v lokalite dostatok spodnej vody, z ktorej by bolo možné odčerpávať pre potreby projektu. Téme sa venuje denník na prvej a piatej strane v článku s názvom "Krúpa prekreslil kúpalisko. A má VIP zónu".