Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Lanovka na Kamzík nebude od pondelka dočasne premávať

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Počas tohto obdobia bude prebiehať aj technická údržba samotnej lanovky, približuje samospráva.

Bratislava 24. septembra (TASR) – Sedačkovú lanovku premávajúcu medzi Železnou studničkou a Kamzíkom v bratislavskom Novom Meste čaká od pondelka (27. 9.) prestávka. Dôvodom je plánovaná rekonštrukcia nástupných a výstupných mostíkov dolnej stanice. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke i sociálnej sieti.

"Jej služby budú môcť návštevníci lesoparku využiť ešte ten víkend. Rekonštrukčné práce sú naplánované predbežne na 40 dní. Počas tohto obdobia bude prebiehať aj technická údržba samotnej lanovky," približuje samospráva.

Pôvodná lanovka začala premávať 11. júla 1972 a jej prevádzka sa skončila v roku 1990. Ako uvádza mestská časť na svojej webovej stránke, koncom januára 2005 odkúpilo nehnuteľnosť, teda pozemky aj stavby, za vtedajších 19,5 milióna korún hlavné mesto, ktoré stavbu následne zverilo mestskej časti. Tá ju zrekonštruovala za 32 miliónov korún.

Lanovku opätovne do prevádzky uviedli 30. septembra 2005 vtedajší primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský a starosta Nového Mesta Richard Frimmel. Lanovka bola zároveň v roku 2008 zaradená medzi pamätihodnosti mestskej časti.