Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Hazardné hry v Bratislave obmedzili, určili dni zákazu ich prevádzky

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V pôvodnom návrhu VZN boli uvedené dni 1. máj, 8. máj a 5. júl. Mestský poslanec Rastislav Tešovič navrhol, aby boli nahradené dňami Veľkonočná sobota, Veľkonočná nedeľa a 17. november.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Bratislava určila dni v roku 2022, keď bude zakázané v meste prevádzkovať hazardné hry. Ide o 1. január, 6. január, Veľkonočnú sobotu, Veľkonočnú nedeľu, Veľkonočný pondelok, 29. august, 1. september, 15. september, 1. november, 2. november, 17. november a 26. december. Vo štvrtok o tom rozhodli bratislavskí mestskí poslanci, ktorí prijali všeobecne záväzné nariadenie (VZN).

V určených dňoch bude v hlavnom meste zakázané prevádzkovať hazardné hry, ako stolové hry, výherné prístroje, terminály videohier, zariadenia obsluhované priamo hráčmi, iné technické zariadenia či bingo.

V pôvodnom návrhu VZN boli uvedené dni 1. máj, 8. máj a 5. júl. Mestský poslanec Rastislav Tešovič navrhol, aby boli nahradené dňami Veľkonočná sobota, Veľkonočná nedeľa a 17. november. Mestské zastupiteľstvo túto zmenu odobrilo.

V Bratislave je od začiatku roka 2021 zakázané umiestnenie herní a kasín na území hlavného mesta. V budúcnosti, po vypršaní licencií, sa tak už nebudú môcť nachádzať v hoteloch, moteloch, penziónoch, budovách na obchod a služby, budovách na kultúru a verejnú zábavu či v bytových domoch. Zákaz sa týka nových žiadostí o umiestnenie herne či kasína. Platnosť licencií, ktoré majú ešte súčasné prevádzky s hazardom v Bratislave, je väčšinou do konca roka 2023 - 2024.