Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Bratislava

Pri Starej tržnici v Bratislave vybudujú dočasnú električkovú zastávku

Priestor pred Starou tržnicou sa má viac zazelenať v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi Foto: TASR/Tomáš Halász

Stanovište taxíkov pri Starej tržnici bude dočasne v tomto termíne zrušené.

Bratislava 8. novembra (TASR) – Pri Starej tržnici v Bratislave vznikne v najbližších dňoch dočasná električková zastávka. Pre jej výstavbu platí od pondelka 7. novembra do nedele 20. novembra čiastočná uzávera takmer 60 metrov ľavého jazdného pruhu v úseku od križovatky s Klobučníckou ulicou po Špitálsku ulicu. Stanovište taxíkov pri Starej tržnici bude dočasne v tomto termíne zrušené. Vyplýva to z povolenia čiastočnej uzávery miestnej komunikácie, zverejnenom na webe bratislavského magistrátu.

Dočasná električková zastávka pri Starej tržnici vznikne  z dôvodu, že v smere od Obchodnej až k Štúrovej ulici žiadna zastávka nie je. Hlavné mesto už v auguste avizovalo, že cestujúcim MHD chce uľahčiť cestovanie a dať viac možností na prestup na električky. Štandardne sa podľa samosprávy totiž električkové zastávky budujú približne každých 400 metrov. Z tohto dôvodu pred niekoľkými mesiacmi vyznačilo dočasnú električkovú zastávku aj na Kamennom námestí.

Tieto dočasné zastávky má nahradiť na jar budúceho roku nová električková zastávka "viedenského typu". Mesto ju plánuje vybudovať medzi Námestím SNP a východom z Laurinskej ulice, pri výškovej budove Manderlák.

Zastávka pri Manderláku bude mať 34 metrov a jej vybudovanie by malo stáť zhruba 200.000 eur. "Trvalú zastávku chceme dobudovať ako prestupový uzol pre linky električiek z Hlavnej stanice a z Rače v nadväznosti na vybudovanú električkovú trať v Petržalke. Zlepší to dopravné spojenie v tejto lokalite a je to tiež jeden zo spôsobov, ako motivovať ľudí využívať MHD," uviedol cez leto primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

V auguste hlavné mesto TASR informovalo, že náklady na vybudovanie dočasnej zastávky na Námestí SNP, ktorá si vyžiada menšie stavebné úpravy, sú na úrovni okolo 14.000 eur. V prípade dočasnej zastávky na Kamennom námestí išlo len o vodorovné dopravné značenie.