Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Primátor Bratislavy má preveriť stanovisko mesta k výstavbe na Kolibe

Na snímke Ivo Nesrovnal. Foto: TASR/Jakub Kotian

Aktivisti sa obávajú, že projekt by zhoršil dopravnú situáciu v lokalite, podľa nich je tam i málo miest v škôlkach či nedostatok obchodov.

Bratislava 18. novembra (TASR) – Bratislavský primátor Ivo Nesrovnal má preveriť záväzné stanovisko hlavného mesta, ktoré k výstavbe bytov na Kolibe dalo ešte predchádzajúce vedenie. Skontrolovať má súlad investičného zámeru s územným plánom mesta. Hlavu Bratislavy o to dnes na zasadnutí zastupiteľstva požiadalo 39 zo 41 mestských poslancov.

Spoločnosť Štúdio Koliba, blízka finančnej skupine J&T, chce na pozemkoch v areáli filmových štúdií na Kolibe za 13 miliónov eur postaviť tri bytové domy a jeden polyfunkčný dom. Plánuje tam vybudovať 117 bytov pre 330 obyvateľov a 184 parkovacích miest. Lokalita je stabilizovaným územím nadmestského významu, investor tam teda môže podľa územného plánu postaviť len istý počet bytov.

Aktivisti už upozorňovali na to, že podiel plochy na bývanie presiahne maximálne povolených 30 percent. To spoločnosť odmietla, aktivisti podľa nej zle počítali. Ešte 20. októbra však aktivisti podali podnet na krajskú prokuratúru - žiadajú, aby zrušila súhlas mesta s výstavbou. Prokuratúra zatiaľ nerozhodla.

Aktivisti sa tiež obávajú, že projekt by zhoršil dopravnú situáciu v lokalite, podľa nich je tam i málo miest v škôlkach či nedostatok obchodov.