Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Primátor Ivo Nesrovnal diskutoval s premiérom Robertom Ficom

Ivo Nesrovnal Foto: TASR/Michal Svítok

Cieľom stretnutia bolo informovať premiéra o problémoch, s ktorými sa Bratislava stretáva a ktorých riešenie si vyžaduje spoluprácu predstaviteľov mesta a vlády.


Bratislava 1. júna (TASR) - Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa dnes stretol s predsedom vlády SR Robertom Ficom. Cieľom stretnutia, ktoré inicioval primátor, bolo informovať premiéra o problémoch, s ktorými sa Bratislava stretáva a ktorých riešenie si vyžaduje spoluprácu predstaviteľov mesta a vlády.

Nesrovnal svoju iniciatívu vysvetlil tým, že je potrebné, aby boli predstavitelia krajiny informovaní o koncepčných problémoch, s ktorými sa borí hlavné mesto SR. "S predsedom vlády sme sa rozprávali nielen o zlom nastavení financovania Bratislavy, ale aj o ďalších aktuálnych témach, ako je príprava na predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ či výstavba Národného futbalového štadióna," načrtol témy rozhovoru Nesrovnal.

Primátor v rozhovore poukázal na to, že hoci je Bratislava hlavným mestom, je financovaná rovnako ako ďalších 2900 obcí na Slovensku. "Nemôžeme sa preto čudovať, že Bratislava vyzerá tak, ako vyzerá. Hospodári totiž s polovičným rozpočtom, ako by bolo potrebné," vysvetlil.

Stretnutie bratislavského primátora s predsedom vlády bolo prvým po Nesrovnalovom zvolení v novembri 2015. Spoločné rokovania by mali mať pravidelné pokračovanie.