Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Bratislava

Prokurátor podal obžalobu na muža, ktorý chcel podplatiť policajtov

ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dávid D. sa snažil podplatiť príslušníkov polície v Bratislave.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v stredu 7. septembra na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu v Pezinku na obvineného Dávida D. pre prečin podplácania.

Dávid D. sa snažil podplatiť príslušníkov polície. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. "V januári tohto roku po polnoci v Bratislave chcel podplatiť policajnú hliadku, ktorá ho predvádzala služobným motorovým vozidlom do nemocnice na Antolskej za účelom zistenia prítomnosti omamných a psychotropných látok," spresnila ďalej hovorkyňa ÚŠP.

"Predtým šoféroval osobné motorové vozidlo a po predvedení na Obvodné oddelenie Policajného zboru Petržalka - Juh našli uňho priehľadné plastové vrecko s obsahom bielej kryštalickej látky vykazujúcej znaky metamfetamínu. Policajnej hliadke uviedol, že im dá toľko eur, koľko budú chcieť za to, aby za vlastníka zaistenej podozrivej látky označili spolujazdca v jeho vozidle. Túto ponuku zopakoval aj po ukončení lekárskeho vyšetrenia na Obvodnom oddelení PZ," uviedla na záver Tökölyová.