Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Protesty v Bratislave spôsobili meškania MHD i zmenu trás električiek

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Dopravnú situáciu v meste DPB spolu s políciou naďalej monitoruje.

Bratislava 20. júna (TASR) - Dnešné protestné zhromaždenia v Bratislave si vyžiadali operatívne opatrenia Dopravného podniku Bratislava (DPB). Týkajú sa obchádzkových trás i náhradných spojov.

Ako TASR informovala Zuzana Vachová z DPB, od 15.35 h nepremáva električková doprava na Obchodnú ulicu, Nám. SNP a Kapucínsku ulicu. "Všetky električky premávajú odklonovou trasou cez Nábrežie arm. gen. L. Svobodu a následne cez Jesenského ulicu na Špitálsku," ozrejmila Vachová.

Oznámila tiež, že medzi 14.15 a 15.55 h mali trolejbusy a autobusy na trase z Hlavnej stanice, cez Štefánikovu ulicu až po Hodžovo námestie, v súvislosti s pochodom a prítomnosťou davu účastníkov protestného zhromaždenia, približne 20-minútové meškanie. "Od 16.00 h už všetky autobusy aj trolejbusy premávajú bez meškaní," uviedla Vachová.

V tejto súvislosti doplnila, že DPB zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu na trase z Patrónky do centra mesta, z Kramárov na Kolibu, a tiež z Koliby do centra mesta, aby čiastočne vykryl meškania a výpadky spojov.

Dopravnú situáciu v meste DPB spolu s políciou naďalej monitoruje.