Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Rada pre vysielanie a retransmisiu uložila dve sankcie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Okrem toho začala rada pre vysielanie a retransmisiu správne konanie voči televízii Markíza.

Bratislava 8. júna (TASR) - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom stredajšom zasadnutí uložila dve sankcie a začala viesť jedno správne konanie. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.

RVR uložila pokutu vo výške 3319 eur RTVS za to, že neuplatnila označenie o sprevádzaní programu Prípady 1. oddelenia hlasovým komentovaním pre nevidiacich (AD) v prehľade programov. Uložila tiež sankciu, upozornenie na porušenie zákona, vysielateľovi Frontinus. Dôvodom je, že nedodal Rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania zo 6. a 8. decembra minulého roku.

Okrem toho začala RVR správne konanie voči televízii Markíza. Konkrétne 21. marca o 20.21 h a 20.32 h odvysielala komunikáty označujúce sponzora programu Športové noviny odkazom na jeho výrobu. Tým podľa RVR mohlo dôjsť k nezabezpečeniu časového zaradenia týchto komunikátov.

Rada zároveň zmenila licenciu vysielateľovi Radio ON. Ten oznámil zmenu názvu svojej rozhlasovej programovej služby Rádio THE END na Bratislavské rádio, zmenu jej programovej štruktúry a podielov vysielaných programových typov.