Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Riaditeľom Mestskej knižnice v Bratislave by sa mal stať Tomáš Štefek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Štefek sa vo zverejnenom životopise prezentuje ako bývalý knihovník.

Bratislava 22. mája (TASR) – Novým riaditeľom Mestskej knižnice v Bratislave (MKB) by sa mal stať Tomáš Štefek. Vo výberovom konaní ho spomedzi troch uchádzačov vybrala komisia, ktorá odporučila primátorovi Bratislavy Matúšovi Vallovi, aby Štefeka navrhol na mestskom zastupiteľstve za nového šéfa mestskej knižnice. Výsledok výberového konania musia totiž ešte odobriť mestskí poslanci. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Katarína Jánošíková.

Štefek sa vo zverejnenom životopise prezentuje ako bývalý knihovník. "Som presvedčený, že kľúčom k úspešným službám a organizáciám sú zvedavosť, pokora a empatia," uviedol. Od roku 2017 doteraz pôsobí ako odborný garant, dizajnér sociálnych inovácií na katedre informačných štúdií a knihovníctva na Masarykovej univerzite v Brne. V minulosti pôsobil ako vedúci úseku pre deti, mládež a vzdelávanie či ako odborný metodický pracovník v mestskej knižnici v Prostějove.

"Na základe všetkých zhromaždených materiálov, vystúpení uchádzačov, hodnotenia a následného hlasovania komisia odporučila primátorovi navrhnúť na mestskom zastupiteľstve Štefeka za riaditeľa MKB," uviedla Jánošíková. Bratislavskí mestskí poslanci by o návrhu mali rozhodnúť na svojom zasadnutí 28. mája.