Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

Rokovanie ružinovských poslancov na MZ sa bude začínať predpoludním

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

V utorok ich tak už od 09.00 h čaká 16 rokovacích bodov a desať informatívnych správ.

Bratislava 1. novembra (TASR) - Poslanci bratislavského Ružinova sa k rokovaniu miestneho zastupiteľstva (MZ) budú po novom schádzať už v predpoludňajších hodinách. Hovorkyňa Ružinova Miroslava Plesníková informovala, že už na najbližšom rokovaní, v utorok 3. novembra, sa poslanci zídu o 09.00 h.

"Dôvodom posunu začiatku na skoré predpoludnie bol fakt, že doterajšie zastupiteľstvá, so začiatkom o 14.00 h, sa často pretiahli až do neskorých večerných hodín," vysvetlila Plesníková. Zmenu odsúhlasili ešte na októbrovom zasadnutí, keď sa za ňu vyslovilo v hlasovaní 55 percent prítomných poslancov.

V utorok ich tak už od 09.00 h čaká 16 rokovacích bodov a desať informatívnych správ. Medzi nimi bude napríklad aj informácia o stave riešenia objektu bývalého obchodného domu Ružinov i zoznam právnych sporov, ktorých účastníkom je mestská časť.

O túto správu požiadali v októbri poslanci Peter Hrapko (Smer-SD) a Martin Patoprstý (SNS) na základe správy miestneho kontrolóra Günthera Furina, ktorá sa týkala činnosti ružinovského stavebného úradu a informácie o tom, že mestská časť čelí žalobe, v ktorej si sťažovateľ za nekonanie stavebného úradu nárokuje na odškodné vo výške niekoľkých miliónov eur. Mestský poslanec za Ružinov a bývalý ružinovský vicestarosta Ján Buocik (ex SDKÚ-DS) v tejto súvislosti uviedol, že on sám vie o troch stavebníkoch, ktorí si za nekonanie ružinovského stavebného úradu uplatňujú nárok na odškodné v celkovej výške sedem miliónov eur.