Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

V Rusovciach D. Antoš obhájil post s náskokom 280 hlasov

Dušan Antoš Foto: bakurier.sk

Na voľbách v Rusoviach sa zúčastnilo 1603 voličov, čo je 54,34-percentná účasť.

Bratislava 17. novembra (TASR) – Jedným zo starostov, ktorý v hlavnom meste obhájil svoj post, je aj Dušan Antoš (nezávislý), hlava bratislavských Rusoviec. Od voličov získal 820 hlasov, čo je o 280 viac, ako mal jeho najsilnejší protikandidát. Pre TASR povedal, že víťazstvo trochu aj očakával.

"Optimizmus, že budem znovuzvolený, som dostal od ľudí, čiže podľa ich reakcií som to trochu očakával. Ale, samozrejme, nepodceňoval som to," dodal starosta, ktorý bol pred štyrmi rokmi obvinený v kauze pozemkovej mafie. Aj v roku 2010 ho však ľudia zvolili.

Najsilnejšou Antošovou vyzývateľkou bola vysokoškolská pedagogička Lucia Tuleková Henčelová (Sieť, KDH, SaS), ktorá získala 540 hlasov od voličov. So 172 hlasmi je tretí lodník Viktor Glaser – Opitz (OĽaNO, NOVA, Zmena zdola-Demokratická únia Slovenska, OKS) a posledný skončil manažér Gabriel Karácsony (Priama demokracia). Toho volilo len 45 ľudí. Karácsony pritom kandidoval aj na bratislavského primátora, kandidatúry sa však pár dní pred voľbami vzdal v prospech Petra Čiernika.

Starosta Antoš chce pokračovať v práci, ktorú som robil aj doteraz. "Máme čo robiť, napríklad dokončiť kanalizáciu na Maďarskej ulici, a potom na Gerulatskej, následne opraviť cestu. No ďalší plán na štyri roky si stanovíme v zastupiteľstve," dodal.

Ľudia si v sobotňajších (15.11.) komunálnych voľbách volili aj miestnych poslancov. Do nového zastupiteľstva Rusoviec sa dostali Radovan Jenčík, Peter Golej, Lucia Tuleková Henčelová, Veronika Vandrášeková, Juraj Glazer – Opitz, František Lošonský, Róbert Kalmár, Jozef Karácsony a Peter Filaga. Okrem Karácsonyho, ktorý je nezávislý, sú všetci poslanci z pravicových koalícií.

Na voľbách v Rusoviach sa zúčastnilo 1603 voličov, čo je 54,34-percentná účasť.