Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Bratislava

Ružinov bude v roku 2016 hospodáriť s vyše 29 miliónmi eur

Na archívnej snímke starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Dušan Pekár Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vyplýva to z návrhu rozpočtu mestskej časti, ktorý dnes schválili poslanci miestneho zastupiteľstva.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Bratislavský Ružinov bude v roku 2016 hospodáriť s príjmami a výdavkami vo výške 29.134.060 eur. Vyplýva to z návrhu rozpočtu mestskej časti, ktorý dnes schválili poslanci miestneho zastupiteľstva.

"Budeme pokračovať vo výmene povrchov ciest a chodníkov, vyčlenených je na to 400.000 eur," konkretizoval investície, na ktoré sa v rozpočte myslelo, starosta Ružinova Dušan Pekár. Samospráva chce pokračovať aj v rekonštrukcii detských ihrísk spolu za 85.000 eur.

V sociálnej oblasti plánuje mestská časť Ružinov investovať do debarierizácie vstupu do Ružinovského domova seniorov na Sklenárovej a rekonštrukcie lôžkového oddelenia Domova dôchodcov na Pažítkovej ulici. Takisto mestská časť Ružinov plánuje zriadiť výdajňu potravín pre sociálne odkázaných občanov.

"S pomocou zapojenia dotácie od štátu má pribudnúť multifunkčné ihrisko v areáli ZŠ Medzilaborecká," doplnil starosta. Niektoré základné školy čaká oprava striech a elektroinštalácie.

Úprava parkovacích miest je naplánovaná na Stodolovej ulici. V rozpočte ešte nie je zapracované zníženie miery solidarity veľkých mestských častí voči menším, keďže rozpočet sa zostavoval skôr.