Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Ružinovčania môžu navrhovať jednosmerky na Trnávke

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Jednosmerky zaviedli v Trnávke, v štvrti rodinných domov a úzkych uličiek, pred niekoľkými rokmi.


Bratislava 13. mája (TASR) - Obyvatelia Trnávky môžu navrhnúť nové usporiadanie jednosmerných ciest v tejto časti Ružinova. Podľa ružinovského vicestarostu Mariána Gajdoša cieľom úprav je zlepšiť podmienky na parkovanie.

Jednosmerky zaviedli v Trnávke, v štvrti rodinných domov a úzkych uličiek, pred niekoľkými rokmi. Aj vtedy bolo cieľom zlepšiť možnosti parkovania. Podľa zástupcov ružinovskej samosprávy však nastal čas na zmenu. "Zo stretnutia s obyvateľmi vyplynulo, že lepšie zjednosmernenie dopravy síce o niečo predĺži jazdu autom domov, ale zároveň môže odradiť tých vodičov, ktorí úzke uličky využívajú napríklad len na prejazd do obchodných centier alebo na skracovanie cesty," vyjadril sa starosta Ružinova Dušan Pekár.

Ružinovčania môžu svoje nápady zakresliť do mapky, zverejnenej na internetovej stránke mestskej časti Ružinov. Zaslať ju môžu poštou na adresu miestneho úradu alebo mailom na marian.gajdos@ruzinov.sk.

Na základe nápadov obyvateľov mestská časť Ružinov pripraví alternatívne návrhy, ktoré následne prediskutuje za prítomnosti odborníkov na dopravu.