Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislava

Ružinovský Cultus chce podporiť umenie a umelcov Bratislavského kraja

Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Iniciatíva dáva priestor kapelám, divadelníkom, tanečníkom či sólistom rôznych žánrov, ktorých jediným zdrojom príjmu je umenie.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov avizujú podujatie Spojme sa všetci za umenie. Chcú ním podporiť umenie a umelcov z Bratislavského kraja, ktorých najviac zasiahla kríza. „Dostanú možnosť vystúpiť na pódiu Domu kultúry Ružinov a Spoločenského domu Nivy cez live stream,“ informoval o tom TASR marketingový manažér Patrik Cucor.

Iniciatíva dáva priestor kapelám, divadelníkom, tanečníkom či sólistom rôznych žánrov, no najmä umelcom v slobodnom povolaní, ktorých jediným zdrojom príjmu je umenie.

„Pri organizovaní koncertu sú pre kapely najväčšie položky v rozpočte prenájom priestoru, technika a propagácia. Poskytneme umelcom všetky tieto položky zadarmo, zorganizujeme vystúpenie, a navyše im dáme aj honorár,“ hovorí riaditeľka Cultus Ružinov Andrea Kozáková. Zároveň dodáva, že organizátori podujatia nebudú môcť vyhovieť každému. „Preto budeme vyberať tých, ktorí to najviac potrebujú,“ vysvetlila.

Umelci nájdu online prihlášku na www.cultusruzinov.sk a facebookovej stránke podujatia Spojme sa všetci za umenie. Prihlášku je potrebné zaslať do 25. októbra.