Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Bratislava

Samospráva Dúbravky sa pýta na hodnotenie združenej zastávky Záluhy

Na snímke linka č. 4 na zastávke Záluhy. Foto: TASR - Pavol Zachar

Združenú zastávku Záluhy (predtým Damborského) vybudovali v rámci modernizácie Dúbravsko-karloveskej električkovej radiály.

Bratislava 17. mája (TASR) - Problematické miesto pre prechod chodcov i riziko kolízie pri odbočovaní autobusu na zastávku. Aj to sú prvé podnety od občanov, ktorými reagujú na výzvu mestskej časti Bratislava-Dúbravka, aby po roku fungovania zhodnotili dopravnú situáciu v okolí združenej zastávky Záluhy.

Za najproblematickejšie považujú diskutujúci na sociálnej sieti miesto označené ako možnosť prechádzania cez cestu na strane k obchodnému centru. "Je tam veľmi zlá viditeľnosť cez zábradlie, aj pre chodcov, ktorí chcú prejsť, aj pre vodičov áut, ktorí sa približujú k danému miestu," píšu diskutujúci.

Ďalší upozorňujú na rizikové odbočovanie autobusu na zastávku po prejdení križovatky Harmincova/M. Sch. Trnavského. "Na križovatke by mali vytvoriť tri pruhy, úplne ľavý striktne len pre autobusy, aby sa pohodlne dostali na zastávku," navrhuje riešenie jeden z diskutujúcich.

Združenú zastávku Záluhy (predtým Damborského) vybudovali v rámci modernizácie Dúbravsko-karloveskej električkovej radiály.