Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Silvester bol v centre Bratislavy bez mimoriadnych udalostí

Na snímke novoročné oslavy na Hlavnom námestí 1. januára 2015 v Bratislave. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Podľa mestskej polície sa tento rok nezačal najlepšie pre dvojicu mladých ľudí na Hviezdoslavovom námestí.

Bratislava 1. januára (TASR) - Rozlúčka so starým rokom a vítanie nového roka sa v centre Bratislavy zaobišlo z pohľadu štátnej i mestskej polície bez väčších mimoriadnych udalostí. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff a hovorca Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy Peter Pleva.

Podľa mestskej polície sa tento rok nezačal najlepšie pre dvojicu mladých ľudí na Hviezdoslavovom námestí. "Desať minút po druhej hodine rannej sa po slovnej potýčke začali fyzicky napádať," spresnil Pleva. Výtržníkov od seba oddelila až jedna z hliadok mestskej polície a obaja boli predvedení na najbližšie policajné oddelenie.

Relatívne pokojnú noc mali podľa hovorcu mestskej polície v bratislavskom Starom Meste aj zdravotníci. "Tí počas silvestrovskej noci ošetrili troch pacientov s drobnými tržnými poraneniami a do zdravotníckych zariadení previezli troch ľudí, ktorí to s konzumáciou alkoholických nápojov prehnali," uviedol Pleva. Ako doplnil, mestskí policajti v Bratislave museli riešiť v uplynulých hodinách aj niekoľko prípadov obťažovania ľudí zo strany neprispôsobivých občanov.

Štátna polícia počas silvestrovských osláv v hlavnom meste zadržala celkom troch občanov. "Dve osoby, ktoré svojím správaním obťažovali okoloidúcich ľudí, boli predvedené na príslušný útvar PZ z Radničnej ulice za účelom zistenia totožnosti," povedal Szeiff. Na políciu bol predvedený po agresívnom správaní aj jeden človek z Hviezdoslavovho námestia. "V oboch prípadoch boli osoby po vykonaní potrebných úkonov prepustené na slobodu," podotkol hovorca KR PZ v Bratislave. Podľa jeho slov bola situácia v centre hlavného mesta pokojná, bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky bola zabezpečená.